Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα... Πρόσκοποι και οδηγοί..Ημέρα σκέψης 2017Μεγάλο παιχνίδι στην παραλία του Βόλου και το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου, δράσεις αλλά και εθελοντική αιμοδοσία περιελάμβανε για τους προσκόπους αλλά και τους οδηγούς ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας σκέψης.


Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου πρόσκοποι και οδηγοί της Μαγνησίας ενώθηκαν για να  γιορτάσουν αυτή την μέρα. Και καθώς οι καλές πράξεις αποτελούν δομικό στοιχείο του Προσκοπικού DNA, ομάδες προσκόπων με τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας και καθαριστικά, ανέλαβαν να καθαρίσουν ενημερωτικές πινακίδες, ακόμη και ρυθμιστικές πινακίδες κυκλοφορίας, απομακρύνοντας αυτοκόλλητα, κυρίως οπαδικά αλλά και διαφημιστικά, συνθήματα κ.ο.κ. Παράλληλα, οργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία με την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Νοσοκομείου να βρίσκεται μπροστά από το παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου και να εξυπηρετεί όσους εθελοντές ήθελαν να δώσουν αίμα και να σώσουν ζωές.


Ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Μαγνησίας Κώστας Μαγαλιός όπως και άλλοι βαθμοφόροι που βρέθηκαν από το πρωί στην παραλία του Βόλου συντονίζοντας τις δράσεις, έμειναν ικανοποιημένοι και από τη συμμετοχή των Προσκόπων και Οδηγών αλλά και από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα να ενημερωθεί για τον σκοπό της Προσκοπικής Κίνησης που είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις σωματικές, διανοητικές, κοινωνικές και πνευματικές τους ικανότητες, να παραδώσει δηλαδή στην κοινωνία άξιους, χρήσιμους, ηθικούς και υπεύθυνους πολίτες.

Σχόλια & απόψεις:

blog comments powered by Disqus

Βαθμοφόροι

Επιτροπές

Ενώσεις

Κατασκηνωτικό

Ενήλικες που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι να συμπληρώσουν το 65ο έτος, μπορούν να είναι Βαθμοφόροι ή Έφοροι *(στελέχη της κίνησης).

Γονείς ή φίλοι που επιθυμούν να υποστηρίξουν το προσκοπικό
έργο, μπορούν να ενταχθούν
στην Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης.

Όσοι έχουν συμπλκηρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και
επιθυμούν να συνεχίζουν να ζούν την Προσκοπική ζωή & εμπειρία μπορούν να ενταχθούν στην
Ένωση Παλαιών Προσκόπων.

 

Το προσκοπικό μας κατασκηνωτικό & εκπαιδευτικό κέντρο  "Κένταυρος" στα Χάνια - Πηλίου, αποτελεί είναι απο τα καλύτερα οργανωμένα κέντρα. Μπορεί να φιλοξενήσει κάθε δραστηριότητα.

AddThis Social Bookmark Button