Οι πρόσκοποι της Μαγνησίας συγκέντρωσαν δύο τόνους τρόφιμα!

Με χαμόγελο και με σύνθημα «Φέτος τα Χριστούγεννα, κάνε μια καλή πράξη» η Περιφέρεια Προσκόπων Μαγνησίας διοργάνωσε την καλή της πράξη και με την βοήθεια των πολιτών κατάφερε να συγκεντρώσει 2 τόνους τρόφιμα αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής με σκοπό την στήριξη κοινωνικών δομών του Βόλου.

Για αυτόν το σκοπό το Σάββατο 24/12/2016, την Παραμονή Χριστουγέννων, για πέντε ώρες έξω από 10 επιλεγμένα super market του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και της Αγριάς, βρέθηκαν πρόσκοποι από όλα τα Συστήματα της Περιφέρειας Προσκόπων Μαγνησίας, όπου συγκέντρωναν και τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής από τους καταναλωτές που πραγματοποιούσαν τις εορταστικές τους αγορές .Συνολικά συγκεντρώθηκαν δύο τόνοι τρόφιμα (κυρίως ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, σάλτσες ντομάτας, κονσέρβες, λάδι, ξύδι, καφές, αλεύρι, ζάχαρη, γάλατα εβαπορέ ,δημητριακά και είδη πρωινού, μπισκότα, χυμοί, σαπούνια, οδοντόκρεμες και διάφορα άλλα σε μικροποσότητες).Μετά την συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών υγιεινής, την ταξινόμηση ανά είδος και την καταμέτρηση, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου μοιράστηκαν ισόποσα στις εξής κοινωνικές δομές του Βόλου: στο Συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, στο Συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεράσιμου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Στην Κουζίνα Αλληλεγγύης, στο Στέκι Αλληλεγγύης Βόλου & Ν.Ιωνίας και στην Κιβωτό του Κόσμου.

 
Η Περιφέρεια Προσκόπων Μαγνησίας, ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους όσοι συνέβαλλαν και συμμετείχαν στη δράση «Φέτος τα Χριστούγεννα, κάνε μια καλή πράξη», λυκόπουλα, προσκόπους, ανιχνευτές, μέλη δικτύων και βαθμοφόρους για να επιτευχθεί ο σκοπός, της προσφοράς και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας.

Ευχαριστούμε και εσάς, κάθε έναν ξεχωριστά για την πολύτιμη συνεισφορά σας.

Καλή χρονιά με Ειρήνη, Αγάπη κι Υγεία !

Σχόλια & απόψεις:

blog comments powered by Disqus

Βαθμοφόροι

Επιτροπές

Ενώσεις

Κατασκηνωτικό

Ενήλικες που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι να συμπληρώσουν το 65ο έτος, μπορούν να είναι Βαθμοφόροι ή Έφοροι *(στελέχη της κίνησης).

Γονείς ή φίλοι που επιθυμούν να υποστηρίξουν το προσκοπικό
έργο, μπορούν να ενταχθούν
στην Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης.

Όσοι έχουν συμπλκηρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και
επιθυμούν να συνεχίζουν να ζούν την Προσκοπική ζωή & εμπειρία μπορούν να ενταχθούν στην
Ένωση Παλαιών Προσκόπων.

 

Το προσκοπικό μας κατασκηνωτικό & εκπαιδευτικό κέντρο  "Κένταυρος" στα Χάνια - Πηλίου, αποτελεί είναι απο τα καλύτερα οργανωμένα κέντρα. Μπορεί να φιλοξενήσει κάθε δραστηριότητα.

AddThis Social Bookmark Button