Ιστορικό αρχείο Προσκόπων Μαγνησίας

H Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας διαθέτει πλέον ένα πολύ όμορφο και μεγάλης αξίας χώρο όπου υπάρχει όλο το Ιστορικό Αρχείο των Προσκόπων της Μαγνησίας που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κασσαβέτη με Κωνσταντά. Το Ιστορικό Αρχείο των Προσκόπων της Μαγνησίας, περιλαμβάνει διασωθέντα τεκμήρια της τοπικής προσκοπικής ζωής που σχετίζονται με την πορεία και τη δράση του Ελληνικού Προσκοπισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Αποτελεί σημείο αναφοράς στην προβολή της ιστορίας του Μαγνησιακού Προσκοπισμού. Φιλοξενεί τεκμήρια σημαντικών στιγμών της τοπικής κίνησης άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του Βόλου των τελευταίων εκατόν δέκα ετών. Το Ιστορικό Αρχείο ολοκληρώθηκε, μετά από προσπάθειες ετών για την συλλογή υλικών, την διάσωση αρχειακών αντικειμένων και αναμνηστικών πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων που ξεχώρισαν στα προσκοπικά δρώμενα της πόλης. Είναι ένας χώρος, που θυμίζει την υπερεκατονταετή πορεία προσφοράς και εθελοντισμού των Προσκόπων της Μαγνησίας.

Για την ολοκλήρωση του συνέβαλλαν οι :
Παναγιώτης Κωνσταντάς, Ιορδάνης Φλαμουρτζόγλου, Κώστας Τατάκος, Γιώργος Εμβαλωτής, καθώς και πολλοί παλιοί αλλά και νέοι πρόσκοποι της Μαγνησίας που προσέφεραν αρχειακό υλικό.

 

 

Βαθμοφόροι

Επιτροπές

Ενώσεις

Κατασκηνωτικό

Ενήλικες που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι να συμπληρώσουν το 65ο έτος, μπορούν να είναι Βαθμοφόροι ή Έφοροι *(στελέχη της κίνησης).

Γονείς ή φίλοι που επιθυμούν να υποστηρίξουν το προσκοπικό
έργο, μπορούν να ενταχθούν
στην Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης.

Όσοι έχουν συμπλκηρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και
επιθυμούν να συνεχίζουν να ζούν την Προσκοπική ζωή & εμπειρία μπορούν να ενταχθούν στην
Ένωση Παλαιών Προσκόπων.

 

Το προσκοπικό μας κατασκηνωτικό & εκπαιδευτικό κέντρο  "Κένταυρος" στα Χάνια - Πηλίου, αποτελεί είναι απο τα καλύτερα οργανωμένα κέντρα. Μπορεί να φιλοξενήσει κάθε δραστηριότητα.